46150
Książka
W koszyku
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów. Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii? Jak przygotować hiszpański chłodnik albo brazylijskie pralinki? W nowej książce autoróe słynnych Map odwiedzicie 26 krajów z 5 kontynentów i poznacie najróżniejsze przysmaki. Zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ i francuskich mistrzów kuchni. Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało, i dowiecie się, jak przyrządzić proste i pyszne dania ze wszystkich stron świata.
Status dostępności:
Kleszczewo Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3 III (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Uwaga dotycząca finansowania
„Zrealizowano ze środków finansowych Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego"
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej